Pravila privatnosti

IZJAVA O ZAŠTITI I PRIKUPLJANJU OSOBNIH PODATAKA TE NJIHOVOM KORIŠTENJU

Ova izjava opisuje kako LUX TRAVEL sa sjedištem u Zagrebu, Milana Rešetara 8, postupa s vašim osobnim podacima u tijekom korištenja web web stranice ‘luxtravel.hr’ (dalje u ovoj izjavi: Web stranica).

Koje podatke prikupljamo tijekom posjete Web stranici?

Lux Travel želi Vama kao korisniku pružiti što kvalitetnije iskustvo prilikom korištenja Web stranice. Kako bismo to postigli, koristimo vlastite i standardne kolačiće trećih strana radi prikupljanja podataka o vašem online ponašanju prilikom korištenja Web stranice. Podaci koje prikupljamo su anonimni i ne sadrže identifikacijske podatke o pojedincu, osim u slučaju dostavljanja vaših podataka ispunjavanjem obrasca za informativnu ponudu.

Kakve kolačiće koristimo i kako oni funkcioniraju?

Za prikupljanje vaših osobnih podataka kao korisnika Web stranice ne koristimo nametljive kolačiće. Koristimo standardne kolačiće trećih strana, kao što je Google Analytics, a kako bismo pratili vaše online ponašanje i dobili statističke podatke. Navedeno činimo na sljedeći način:

Pratimo broj posjeta Web stranici, porijeklo svakog posjetitelja (tj. internetsku stranicu koju ste posjetili prije naše stranice) i kamo pojedini posjetitelj odlazi nakon korištenja Web stranice (tj. internetsku stranicu koju posjećujete nakon odlaska s Web stranice).

Kolačić se pohranjuje na vašem uređaju na razdoblje ne duže od dvije (2) godine i povezan je s vašom IP adresom. Kolačići su male tekstualne datoteke (text files) koje vaš pretraživač pohranjuje na vašem uređaju. Oni nam omogućuju da saznamo vraćate li se na Web stranicu.

Kako možete upravljati kolačićima?

Ako niste prilagodili postavke pretraživača na način da odbije kolačiće, naši će sustavi izdavati kolačiće svaki put kada pristupite Web stranici. Možete podesiti vaš pretraživač da odbija kolačiće aktiviranjem postavke u vašem pretraživaču koji vam dopušta odbijanje i pohranjivanje kolačića. Na taj način ćete ukloniti sve pojedinosti iz kolačića. Međutim, napominjemo, odbijanje kolačića može utjecati na vaše korisničko iskustvo na Web stranici i onemogućiti korištenje određenih funkcija i usluga koje nudimo.

Kolačići trećih strana

Prilikom korištenja Web stranice možete pristupiti i sadržajima trećih strana kao što su, primjerice, karte s prikazom Lux Travel lokacija koje osigurava Google putem usluge Google karte (Google Maps). Također, na Web stranici su istaknute i druge poveznice (linkovi) kojima možete pristupiti putem Web stranice. Ovaj i slični sadržaj je dodan kako bismo vam omogućili pravovremeni pristup pažljivo odabranim informacijama koje bi vam mogle biti važne ili zanimljive, međutim u tom slučaju treće strane pružatelji usluga mogu pohranjivati dodatne kolačiće na vašem uređaju na što Lux Travel nema nikakav utjecaj i ne preuzima nikakvu odgovornost. Stoga, predlažemo, provjerite pojavljuju li se kolačići na internetskim stranicama navedenih trećih strana te provjerite njihove Uvjete o zaštiti podataka iz kojih možete dobiti dodatne informacije o njihovim kolačićima i o tome kako ih koristiti.

Kolačići koje koristimo na Web stranici

U nastavku su primjeri kolačića koje koristimo uključujući pojedinosti o njihovoj svrsi i druge informacije koje vam mogu biti korisne.

Google Analytics

  •  Vrsta: treća strana iz tvrtke Google Inc.
  •  Svrha: Google Analytics postavlja kolačiće kako bi nam omogućio praćenje korištenja stranica i usluga na Web stranici.
  •  Koji podaci se zadržavaju: Trajanje posjeta, prikazi stranica, lokacija, operativni sustav, preglednik, put ulaza, broj posjeta.
  •  Poveznica s osobnim podacima? Ne
  •  Vrsta kolačića? Trajno
  •  Kolačići treće strane? Da, Google Inc.
  •  Pravila trećih strana pročitajte ovdje.

Koje osobne podatke prikupljamo tijekom online zahtjeva za ponudu?

Pod osobnim podacima smatraju se vaši identifikacijski podaci. Podatke koje možemo prikupljati putem prijavnih obrazaca su: ime i prezime, broj mobitela, e-mail adresa.

Sadržaj osobnih podataka prikupljenih putem prijavnih obrazaca na web stranici “luxtravel.hr” koristit će se isključivo u svrhu obrade zahtjeva. Navedeni osobni podaci koji se prikupljaju putem prijavnih obrasca će se čuvati u digitalnim bazama podataka Lux Travel.

Kako i na koji način čuvamo vaše osobne podatke?

Lux Travel obvezuje se vaše osobne podatke čuvati u tajnosti te ih neće davati trećim stranama na korištenje, neće ih distribuirati, objavljivati, dijeliti, prodavati niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez vaše prethodne suglasnosti osim u slučajevima obrade podataka koje za Lux Travel obavljaju vanjski suradnici, druga pravna ili fizička osoba koja radi na realizaciji ponude ili zaposlenici Lux Travel koji provode ponudu.

back to top